Напад на журналістів: В Укрексімбанку пояснили, чому Мецгера не звільнили 

Четвер, 7 жовтня 2021, 15:09
 
Євген Мецгер
фото з facebook

Звільнення голови правління Євгена Мецгера після нападу на журналістів мало б наслідком виплати йому вихідної допомоги у шість заробітних плат.

Про це голова Наглядової ради Оляна Гордієнко розповіла у ході пресконференції.

Вона пояснила, що Мецгера було відсторонено без збереження заробітної плати та без фізичного виконання посадових обов'язків, зокрема перебування в офісі.

Крім того, було відсторонено ще двох посадовців, які були учасниками сутички. А саме, директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова.

Реклама:

Гордієнко додала, що з юридичної точки зору відсторонення є "серйозним кроком, який, як правило, здійснюється в рамках кримінального провадження на підставі клопотання слідчого за рішенням суду". 

Водночас наглядова рада ухвалила таке рішення самостійно, без запиту. Відтак Мецгера відсторонили виключно до закінчення внутрішнього розслідування. Його планують завершити до кінця тижня, тобто до 8 жовтня.

Гордієнко розповіла, що як наслідок може бути припинення повноважень Мецгера, але це може статися не лише на підставі рекомендацій Комісії з етики. Теоретично, він може написати заяву за власним бажанням.

Якби наглядова рада вирішила звільнити Мецгера, банк мав би виплатити працівникові в останній робочий день, тобто в день прийняття рішення, вихідну допомогу. Її розмір – не менше як середній заробіток працівника за 6 місяців. Зарплату голови правління не розголошують.

Гордієнко пояснила, що банк оприявнить інформацію щодо винагороди голови правління, якщо матиме змогу. "Є процедура, ця інформація буде розкриватись і буде у відкритому доступі", зазначила вона.

Проте необхідно, аби наглядова рада та Номінаційний комітет спершу проаналізували законопроєкт №1732, який щойно вступ в силу як закон.

Тому відсторонення без збереження зарплати, та призначення в.о. Сергія Єрмакова було "необхідним та єдиноможливим кроком у цій ситуації", як вважають у наглядовій раді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!