Фігурант нападу на журналістів в "Укрексімбанку" провів "захід" за підтримки НСЖУ

Четвер, 30 грудня 2021, 09:55
 
Тельбізов (ліворуч) і Мецгер (праворуч)
СКРіНШОТ З ВІДЕОЗАПИСУ "РАДІО СВОБОДА"

Колишній директор департаменту банківської безпеки державного "Укрексімбанку" Ігор Тельбізов, який є фігурантом у справі про напад на знімальну групу "Схеми", провів буцімто "зустріч" із журналістами за сприяння Національної спілки журналістів України.

Джерело: facebook-сторінка журналістки програми "СХЕМИ" Наталії Седлецької, "Детектор Медіа" з посиланням на коментар Сергія Марченка

Пряма мова Седлецької: "Пам’ятаєте Ігоря Тельбізова, який під оплески повертався на роботу в банк? Ми з ним бачимось у судах, він обвинувачений у кримінальному злочині. Його після резонансу зрештою таки звільнили. Але він не вгамовується - і зайнявся відбілюванням власної репутації.  

Для цього він винайняв політехнологів (Агенцію кризових комунікацій Дмитра Раімова), які сьогодні влаштували "дискусію Тельбізова з журналістами" у приміщенні.. Національної спілки журналістів. Захід "за підтримки НСЖУ".

Реклама:

Деталі: Ідеться про захід "Укрексімбанк: медійні, репутаційні, політичні, економічні та соціальні наслідки найгучнішого скандалу 2021 року".

За словами Седлецької, на обговоренні за участі Тельбізова були також радники міністра фінансів Василь Горбаль та Андрій Гливка. Після розголосу, Марченко звільнив їх з посад радників.

З-поміж журналістів були колишній речник президента-втікача Віктора Януковича Денис Іванеско, Сергій Дойко, Анастасія Товт, Валерій Калниш і журналістка телеканалу "Наш" Анастасія Можаровська.

Крім того, Тельбізов нібито планує заснувати стипендійну програму для журналістів-початківців та журналістів-розслідувачів.

Седлецька заявила, що журналістів програми "Схеми" на захід не запросили.

Передісторія

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

11 жовтня керівництво банку звільнило голову правління банку Євгена Мецгера. 7 жовтня двом посадовцям державного банку, включно з Мецгером, правоохоронці повідомили про підозру в нападі на журналістів.

11 листопада стало відомо, що причетних до нападу на журналістів директора департаменту банківської безпеки та начальника управління внутрішньої безпеки банку поновили на посадах.

12 листопада з’явилось відео, як Тельбізов заходить до головного приміщення банку під бурхливі овації колективу. У пресслужбі банку сказали, що відновлення на роботі Тельбізова та Осипова "вимагають норми законодавства".

Фігуранти справи Тельбізов та Осипов не визнали свою провину в суді.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: