Штраф для АЗС групи Коломойського: в АМКУ готові до судових оскаржень

Четвер, 1 квітня 2021, 12:40
 

Голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська заявила, що штраф у 4,7 млрд грн, накладений на  АЗС групи "Приват" Ігоря Коломойського, - найбільший штраф в історії АМКУ на ринку автомобільного пального.

Про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, найбільші штрафи отримали такі відповідачі:

  • ПАТ "ТФП НК "УКРТАТНАФТА" - 2 297 512 867 грн
  • ПАТ "УКРНАФТА" - 2 368 987 867 грн
  • ТОВ "ХЕШТ" - 2 650 118 грн
  • ДП "Фірма "УКРТАТНАФТАСЕРВІС" - 2 530 791 грн
  • ТОВ "ЕНСІС" - 1 161 174 грн
  • ТОВ "ВЕРАНЖ" - 1 035 648 грн.

Піщанська зазначила, що АМКУ готовий до будь-якого розвитку подій далі, зокрема - і до судових оскаржень.

Реклама:

"Повний текст рішення Комітету оприлюднимо на офіційному сайті АМКУ впродовж 10 днів.

Ми доклали колосальних зусиль, аби дійти до Верховного Суду, завершити розслідування та, врешті, прийняти рішення. Готові до будь-якого розвитку подій далі, зокрема – і до судових оскаржень. Боротьба триватиме, доки усі усвідомлять, що чесно працювати в Україні вигідніше, аніж - "за схемами", - додала вона.

Нагадуємо:

Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи "Приват" Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф – 4,7 млрд грн.

Справа стосується цін на світлі нафтопродукти. Встановлено, що у сфері роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Україні діє система безготівкових розрахунків скретч-картками та паливними картками "Авіас". У цьому проекті беруть участь близько 1625 АЗС. Вони працюють під різними брендами у всіх регіонах, а їхня кількість становить майже 25% заправних станцій країни.  

Справу щодо можливої змови на ринку палива АМКУ відкрив у 2016 році.

Пов’язана з групою Приват "Укртатнафта" заявляє, що штраф Антимонопольного комітету у 2,9 мільярда гривень щодо змови у 2016 році на ринку пального є протиправним, адже Комітет не врахував наданих компанією експертиз.

"Укрнафта" планує оскаржити в суді рішення Антимонопольного комітету, який оштрафував компанію за "картельну змову" на ринку пального.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: