"Укрнафта" планує оскаржити в суді штраф АМКУ

Середа, 31 березня 2021, 17:40
 

"Укрнафта" планує оскаржити в суді рішення Антимонопольного комітету, який оштрафував компанію за "картельну змову" на ринку пального.

Про це повідомляється на сторінці "Укрнафти" у Facebook.

"Ознайомились з публічними заявами АМКУ стосовно так званої "картельної змови".

Правової та економічної логіки в цьому рішенні немає, і Укрнафта готується оскаржити його в суді", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначимо, що "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти".  Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку", серед яких зокрема Ігор Коломойський - близько 42% акцій.

Нагадуємо:

Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи "Приват" Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями і наклав на компанії штраф – 4,7 млрд грн.

Справа стосується цін на світлі нафтопродукти. Встановлено, що у сфері роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Україні діє система безготівкових розрахунків скретч-картками та паливними картками "Авіас". У цьому проекті беруть участь близько 1625 АЗС. Вони працюють під різними брендами у всіх регіонах, а їхня кількість становить майже 25% заправних станцій країни.  

Справу щодо можливої змови на ринку палива АМКУ відкрив у 2016 році.

Пов’язана з групою Приват "Укртатнафта" заявляє, що штраф Антимонопольного комітету у 2,9 мільярда гривень щодо змови у 2016 році на ринку пального є протиправним, адже Комітет не врахував наданих компанією експертиз.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: