"Доступні кредити 5-7-9%": обсяги позик сягнули 24 мільярдів

Вівторок, 9 березня 2021, 17:05
 

З початку програми "Доступні кредити 5-7-9%" банки-учасники видали 10 009 кредитів на загальну суму 24 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Із загальної суми в 24 млрд 12,9 млрд грн - рефінансування попередньо отриманих позик, 4,3 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції.

6,7 млрд грн - в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

Реклама:

"Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (54%), торгівлі та виробництва (19%) та промислової переробки (15%).

За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області", - йдеться у повідомленні.

За минулий тиждень видали 519 кредитів на понад 1,4 млрд грн.

"Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення обігових коштів в рамках антикризової програми - кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень зросла на 1,2 млрд грн, що складає 54% від всіх поданих за минулий тиждень заявок з пакетом документів.

Це позитивний сигнал, що свідчить про пожвавлення економічної активності", - зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

"749 млн грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 450 млн грн - це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 180 млн грн", - додали у відомстві.

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво з 26 банками.

Нагадуємо:

Уряд на засіданні 24 лютого схвалив постанову про збільшення удвічі максимальної суми держдопомоги-компенсації за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" (із 200 тисяч до 400 тисяч євро).

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко пояснив, чому програму "Доступної іпотеки під 7%" також адмініструє саме Фонд розвитку підприємництва. За його словами, уряд спирався на досвід програми кредитування "5-7-9%", "аби запустити швидке рішення".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: