Сбербанк РФ ще не знайшов нового покупця української "дочки"

Четвер, 18 жовтня 2018, 16:44

Сбербанк РФ ще не знайшов нового покупця для свого українського дочірнього банку.

Про це повідомив перший заступник голови правління Ощадбанку Лев Хасіс журналістам в кулуарах форуму "Finopolis 2018" в Сочі, передає "Інтерфакс-Україна".

У вересні НБУ вдруге відмовився схвалити заявку білоруського Парітетбанк про придбання "дочки" Сбербанку.

"Думаю, нам доведеться нового покупця шукати, тому що НБУ дуже чітко сказав, що покупець з Білорусі для них є небажаним", - зазначив Хасіс.

Реклама:

Він підкреслив, що український банк "продовжує працювати на території України, продовжує дотримуватися всіх нормативів".

"Ви знаєте, що зараз там є судовий процес з одним з українських олігархів і російськими банками, де він намагається в нашому випадку задовольнити свої інтереси за рахунок нашого майна. Ми з цим, природно, не згодні", - висловив свою точку зору Хасіс.

За його словами, акціонери Ощадбанку, серед яких 37% - американські і європейські інвестори, "ніколи не погодяться з тим, що вони відповідають якимось чином за тими кейсами, які цей олігарх пред'являє".

У вересні Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку (всі - Київ) за позовом Приватбанку, який контролюється Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, НБУ двічі відмовив Парітетбанку "в зв'язку з неподанням достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України".

Навесні 2017 року Сбербанк збиралися купити Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва, а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угода не була схвалена Нацбанком.

Восени 2017 року ЗМІ писали, що Сбербанк має намір купити український бізнесмен Валерій Хорошковський, який є нині резидентом Монако. Однак в кінці січня 2018 року залишив переговори у зв'язку з можливими ризиками санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: