"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ повторно відмовив білоруському "Парітетбанку" в купівлі "Сбербанку"

П'ятниця, 21 вересня 2018, 16:26
 

Національний банк повторно відмовив білоруському ВАТ "Парітетбанк" в придбанні "дочки" російського Сбербанку.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Відповідне рішення 14 вересня 2018 року прийняв Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем Національного банку, зокрема в зв'язку з неподанням достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України", - сказано в повідомленні.

У березні 2018 року НБУ теж відмовив Парітетбанку в покупці ПАТ "Сбербанк" в зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.

Реклама:

У червні білоруси подали повторну заявку, але знову отримали відмову.

Навесні 2017 року Сбербанк збиралися купити Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва, а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka.

Угода не була схвалена Нацбанком.

Восени 2017 року ЗМІ писали, що Сбербанк має намір купити український бізнесмен Валерій Хорошковський, який є нині резидентом Монако. Однак в кінці січня 2018 року залишив переговори у зв'язку з можливими ризиками санкцій.

Нагадаємо, у травні Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Як повідомлялося, Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що санкції проти банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти "дочок" російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, "БМ Банку" ("дочки" ВТБ), Промінвестбанку ("дочки" ЗЕБ) і VS Bank ("дочки" Сбербанку).

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: