В Україні за півроку висадили нових лісів, розміром з Одесу

Понеділок, 6 серпня 2018, 13:39
 

В Україні в першій половині 2018 року висадили 25,5 тисячі гектарів нових лісів.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів.

"За півроку садіння і висівання виконано на площі 25,5 тисяч гектарів. У тому числі, було створено 1,2 тисячі гектарів нових лісів", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні Держлісагентству належить 73% всіх лісів України. Саме на цих територіях, де відбувається планова заготівля деревини, лісівники забезпечують відновлення лісу.

Реклама:

В той же час в Держлісагентстві зазначили, що невелика кількість створення нових лісів пояснюється складною та неунормованою процедурою виділення додаткових земель під заліснення.

Інша проблема полягає у відсутності фінансування лісового господарства. Наприклад, збільшення лісистості можливе за рахунок заліснення південних і східних областей. Однак, лісгоспи цих регіонів вже третій рік поспіль позбавленні державного фінансування.

Як повідомили в Держлісагенстві, для подальшого відтворення лісів у лісових розсадниках посіяно насіння дерев на площі понад 226 га, що дасть змогу забезпечити потреби підприємств в якісному садивному матеріалі восени та навесні наступного року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: