"Нафтогаз" терміново укладає додаткові угоди для продовження опалювального сезону

Неділя, 1 квітня 2018, 14:00 -
 

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" укладає додаткові угоди на продаж газу з теплокомуненерго та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, які керують котельнями на газі.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Процес укладення нових угод не міг стартувати без публікації постанови Кабміну №228, яка пролонгує "Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу..." до 1 червня 2018 року.

Постанова була опублікована вранці 31 березня.

Реклама:

Компанія підготувала проекти додаткових угод, які пролонгують дію договорів постачання природного газу із теплопостачальними підприємствами.

"Без цього ми, на жаль, не мали права розсилати і укладати додаткові угоди. Ми вивели вчора людей і усім контрагентам розіслали додаткові угоди. Сьогодні приймаємо документи і надаємо номінації", - повідомили Економічній правді в "Нафтогазі".

"Для отримання номінацій на першу декаду квітня поточного року теплопостачальним підприємствам необхідно якнайшвидше підписати додаткові угоди зі свого боку та передати їх на адресу компанії", — зазначили в Нафтогазі.

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв закликав керівників облгазів долучитись до процесу з метою недопущення зупинок в газопостачанні споживачів, які отримують газ за механізмом ПСО.

Проте, зазначили в НАК, несвоєчасне укладення додаткових угод не відобразиться на газопостачанні ТКЕ та ОСББ.

"Це, в будь якому разі, не питання відключитися [від газопостачання] опівночі. До того є ще декілька кроків, тим більше, що вчора вже було відомо, що ми розіслали додаткові угоди і надаємо номінації", - повідомили ЕП в "Нафтогазі".

Порядок припинення газопостачання для побутових споживачів прописаний у відповідній постанові НКРЕКП.

Олександр Колесніченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: