Претендент на купівлю Сбербанку оцінив його активи у 140 мільйонів доларів

П'ятниця, 7 липня 2017, 18:35

Білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який претендує на купівлю української дочки російського Сбербанку, оцінює її чисті активи в 140 мільйонів доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю Delo.UA.

"Чисті активи Сбербанку України сьогодні 140 млн доларів, а не 235-470 млн доларів", - сказав Прокопеня.

Реклама:

Він зазначив, що веде переговори зі Сбербанком тому, що вважає, що це прекрасна інвестиційна можливість.

"Моя заявка не пов'язана із заявкою Гусельникова і Гуцерієва, рівно як і з іншими заявками, які можуть зараз знаходитися в НБУ. Наразі основний фокус на отриманні дозволів регуляторів", - додав Прокопеня.

Раніше повідомлялося, що Прокопене подав заявку на узгодження угоди з купівлі української дочки "Сбербанку Росії".

В кінці березня 2017 року найбільший російський державний банк - ПАТ "Сбербанк Росії" - оголосив про продаж своєї української дочірньої компанії, покупцем виступить консорціум інвесторів.

Очікувалося, що угода буде закрита до кінця першого півріччя 2017 року, до складу консорціуму інвесторів увійдуть латвійський AS Norvik Banka і неназваної білоруська приватна компанія.

Пізніше латвійський банк уточнив, що другим учасником консорціуму стала приватна білоруська компанія, що належить громадянинові Великобританії Саїду Гуцерієву - це син російського бізнесмена Михайла Гуцерієва, що має власний бізнес в Білорусі і пов'язаного загальними проектами в IT з Віктором Прокопенею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!