Bank of America: біткоін не має майбутнього

Понеділок, 31 липня 2017, 15:40

Інвесторам не варто сподіватися на зростання вартості біткоіна.

Про це заявив голова відділу досліджень світових сировинних активів і деривативів Bank of America Франциско Бланш, повідомляє Bloomberg.

Він заявив, що криптовалюта залишається приманкою для шахраїв і злодіїв. Бланш також зазначив, що криптовалюти залишаються незаконними в багатьох країнах світу.

Реклама:

Тим часом обсяг операцій з біткоіном за останні місяці збільшився до більш ніж 1 мільярда доларів на день. В деякі дні сума перевищувала 2 мільярди доларів.

Бланш зазначив, що волатильність біткоінів зменшилась, оскільки ця валюта стала ліквідною і змогла масштабуватися. Однак їх волатильність залишається вищою, ніж валюти ринків, що розвиваються. Крім того, за словами Бланша, криптовалюти не корелюють із золотом, нафтою, валютами з групи 10 чи акціями.

За його словами, зростання ціни на криптовалюту як і раніше буде залежати від віри в неї фінансових інститутів, корпорацій і приватних осіб.

Більшість регульованих фінансових компаній дозволяє клієнтам працювати з фізичними або фінансовими активами, але в даний час вони не працюють з криптовалютою, зауважив Бланш. З його думкою згодні аналітики Morgan Stanley, які заявили, що для зміцнення криптовалюти необхідна підтримка уряду.

У червні Morgan Stanley зазначив, що інвестори і регулюючі держоргани розглядають криптовалюту більше як активи, ніж грошову одиницю. Аналітики вважають, що біткоіни – це "незручний спосіб оплати", і є лише кілька причин використовувати криптовалюту замість кредитної або дебетової картки.

Morgan Stanley перерахував тільки "припущення" про причини підвищення цін на біткоїн. Згідно зі звітом, в аналітиків немає пояснення такого зростання криптовалюти.

Bitcoin — найпопулярніша в світі конвертована віртуальна валюта. Всі операції проводяться без участі регулятора, безпосередньо між користувачами.

Всього може бути випущено не більше 21 мільйона Bitcoin, згодом випускається все менше і менше монет. Bitcoin можна розраховуватися в інтернеті.

Динаміку вартості Bitcoin можна дізнатися за посиланням: Coindesk.

Рекомендуємо почитати: Біткойн. Золота лихоманка 21 сторіччя

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: