Вартість залізної руди пробуде на позначці 60 доларів ще кілька місяців - Barclays

Понеділок, 10 липня 2017, 14:10

Ціни на залізну руду на рівні 60 доларів за тонну збережуться протягом декількох місяців, після чого зкоректуються в сторону зниження до кінця поточного року.

Такий прогноз надали експерти Barclays, передає "Інтерфакс-Україна".

"Спостерігається підтримка високих цін на залізну руду в середньостроковій перспективі, але не тривалий час", - йдеться в огляді аналітика Barclays Дейна Девіса.

Реклама:

"Вартість залізної руди ще може збільшитися, після чого знизиться до прогнозованих нами значень", - додав він.

У лютому 2017 року ціна на залізну руду перебувала на позначці 90 доларів за тонну, а у червні її вартість опустилася до 50 доларів за тонну на фоні оцінки інвесторами двох основних чинників - рівня попиту в Китаї та підвищення обсягу поставок сировини.

"Ми не вважаємо, що ціни на такому рівні зафіксувалися надовго. Так як літо триває, ми очікуємо сезонного уповільнення темпів зростання економіки Китаю, що буде стримувати темпи збільшення попиту на сталь", - вважає Девіс.

У п'ятницю ціни на руду з 62%-им вмістом заліза перебували на позначці 62,8 доларів за тонну, при цьому середня ціна з початку року становить, згідно з даними Metal Bulletin, 74 долара за тонну.

Згідно з прогнозами Morgan Stanley, протягом наступних двох місяців залізна руда буде торгуватися в діапазоні 55-70 доларів за тонну, після чого ціни можуть опуститися.

Раніше ЕП писала про падіння цін на сировинних ринках на товари, важливі для України. Так, крім руди, ціна падає також на рулонну сталь, соняшникову олію, пшеницю і кукурудзу.

Детальніше читайте у публікації: "Травневий релакс гривні: як довго нацвалюта буде стабільною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!