ОПЗ відновив реверсні закупівлі газу

Середа, 21 червня 2017, 17:15

Одеський припортовий завод відновив імпорт природного газу безпосередньо з Європи.

Про це Liga.net повідомив представник заводу.

За його словами, газ купується у компанії ERU Management Services, що належить Андрію Фаворову, Ярославу Мудрому та американцеві Дейлу Перрі. Обсяги та ціни він не уточнив, посилаючись на конфіденційність.

Реклама:

У березні 2017 року ОПЗ і група Енергетичні ресурси України уклали договір про давальницьку переробку газу на підприємстві. Раніше ЕРУ Трейдінг самостійно імпортувала газ і поставляла на завод для переробки.

ERU Management Services, Еру Трейдінг входять в групу Енергетичні ресурси України. Компанія є найбільшим приватним імпортером газу в Україну.

ОПЗ почав імпортувати природний газ з Європи на початку 2015 року. Після скандалу з навколо контракту з Antra GMBH (ЗМІ пов'язують з Миколою Мартиненком), Одеський припортовий припинив імпорт газу.

На сьогодні ОПЗ і АрселорМіттал Кривий Ріг - єдині українські промислові підприємства, які імпортують природний газу з Європи.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" вважає незаконним перехід свого великого боржника - ПАТ "Одеський припортовий завод" - на давальницьку (толлінгову) схему роботи і готовий оскаржувати такі дії в суді.

Варто нагадати, що "ЕРУ трейдінг" стала переможцем одного з тендерів на поставку техногазу для Укртрансгазу.

Нагадаємо, Фонд державного майна планує повторно виставити на продаж 99,56% акцій "Одеського припортового заводу".

30 грудня 2016 року ПАТ "Одеський припортовий завод" прийняв рішення зупинити виробництво.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: