"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтогаз вперше в історії програв тендер на поставку техногазу

Вівторок, 18 квітня 2017, 17:41

НАК "Нафтогаз України" програв приватній компанії тендер на поставку техногазу для Укртрансгазу.

Про  це повідомляють "Наші Гроші".

"Нафтогаз України" і "Еру трейдінг" 18 квітня вийшли переможцями перших в історії аукціонів на постачання технологічного газу для Уктрансгазу на суму 1,39 і 1,35 млрд грн. відповідно. Ці дані оприлюднені в системі "Прозорро".

Як повідомляється, вся закупівля очікуваною вартістю 16,72 млрд грн. була розбита на десять однакових лотів по 218 млн кубометрів кожен.

Реклама:

У першому лоті змагались "Нафтогаз" і ТОВ "УМВБ". "УМВБ" відразу встановило свою заявку на рівні очікуваної ціни лота 1,67 млрд гривень. Держкомпанія, в свою чергу, встановила ціну в 1,39 мрлд гривень. Це відповідає ціні 6396 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ.

В ході аукціону "УМВБ" знизило свою пропозицію до 1,47 млрд грн, однак стартову заявку "Нафтогазу" це не перебило.

У другому лоті змагались "Нафтогаз", "Еру трейдінг" і світовий газовий трейдер "Trafigura Ukraine".

Тут "Нафтогаз" повторив свою заявку з раніше виграного лота 1,39 млрд гривень і надалі не знижував її. Конкуренти, в свою чергу, пішли далі та поставили ціну нижче, ніж у держкомпанії: "Трафігура"  - 1,37 млрд гривень, "Еру трейдінг" - 1,35 млрд гривень.

Тепер Укртрансгаз має офіційно визначити переможця і провести 19 квітня тендер на ще п’ять лотів.

Раніше два лоти було скасовано через відсутність заявок взагалі. По всім іншим лотам подав заявки "Нафтогаз" та низка інших компаній.

Згідно статуту "Еру трейдінг", учасниками цього ТОВ є "Еру файненс лтд" (Кіпр) з 99,9% часткою у статутному капіталі і ТОВ "Енергетичні ресурси України". Кінцевими бенефіціарами кіпрської фірми у ЄДРЮО вказані киянин Ярослав Стефанович Мудрий, американець Дейл Веслі Перрі і прописаний у Києві громадянин США Андрій Фаворов.

Нагадаємо, Фонд державного майна обрав "Еру Трейдінг" для поставки природного газу на Одеський припортовий завод.

"Еру Трейдинг" - дочірнє підприємство компанії "Енергетичні ресурси України", що спеціалізується на здійсненні трейдингових операцій ліквідними продуктами (газ, вугілля, електроенергія). ЕРУ - девелоперська компанія, орієнтована на реалізацію проектів в українській енергетиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: