У ДФС просять не створювати резонанс щодо заборони ввезення брендових товарів

Середа, 31 травня 2017, 13:20

Виконувач обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан запевняє, що процедура ввезення брендових товарів до України не змінилася.

Про це він заявив на засіданні уряду.

Віце-прем’єр Павло Розенко попросив прокоментувати тимчасово виконуючого обов’язки голови ДФС те, що, начебто, митниця стала суттєво затримувати посилки з товарами, придбані в зарубіжних інтернет-магазинах.

Реклама:

Мирослав Продан запевнив, що процедура розмитнення міжнародних поштових відправлень не змінилася.

"Ми на офіційному сайті опублікували нашу позицію з даного приводу, але я не розумію чому набула резонансу дана інформація, оскільки це процедура, як функціонувала, так і продовжує функціонувати. Вона визначена як митним кодексом, так і міжнародними конвенціями", - заявив Продан.

"Дізнавшись про першоджерело цієї інформації, я пов’язую це [розповсюдження інформації - ЕП] з тим, що сьогодні державною фіскальною службою проводиться ряд контрольно-перевірочних заходів, пов’язаних з мережами інтернет-магазинів, а також з сортувальними станціями, де здійснюється розмитнення міжнародних поштових відправлень.

Нагадаємо, вчора з’явилася інформація, що українська митниця перестала пропускати деякі посилки з товарами, які були придбані в зарубіжних інтернет-магазинах. Це відбувається на підставі переліку об'єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!