OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 12 березня 2017, 19:00

Головні економічні новини за вихідні.

Про корупцію. Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства "Укртрансхімаміак" Віктору Бондику. ГПУ підозрює його в тому, що у 2007-16 рр він обернув кошти держпідприємства на користь Амстердамського торгівельного банку. За словами Луценка, збитки попередньо складають 2,3 млн доларів. 

Про газ. Україна припинила відбір природного газу з підземних сховищ та розпочала його закачування. Станом на 9 березня в українських ПСГ було 8,180 млрд кубометрів газу. Від початку року запаси зменшилися на 3,8 мільярда кубометрів, а від початку опалювального сезону (13 жовтня) - майже на 6,6 мільярда кубометрів.

Про вугілля. Україна в січні-лютому 2017 року імпортувала 2,464 млн тонн кам'яного вугілля і антрациту на суму 357,591 млн доларів.

Реклама:

А ще міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує уряду ввести ліцензування експорту антрациту. Ліцензування пропонується впровадити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, після чого воно може бути скасовано.

Про будівництво. Уряд схвалив техніко-економічне обґрунтування будівництва Каховської ГЕС-2 вартістю 13,47 млрд гривень.

А Новий кросовер Skoda Kodiaq будуть збирати в Україні, на закарпатському заводі компанії "Єврокар". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: