Суд заарештував рахунки ЛЕО Григоришина за позовом "Енергоринку"

Вівторок, 14 лютого 2017, 16:32

Суд заарештував рахунки ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" за позовом державного підприємства "Енергоринок".

Про це повідомляється в прес-релізі обленерго.

"Ситуація ускладнилася ще більше арештом рахунків ЛЕО за позовом держпідприємства "Енергоринок", що вимагає від енергокомпанії погашення боргів, загальний розмір яких становить майже 5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадують, що борг перед ДП, в першу чергу, утворився через постанову Кабінету міністрів №263 від 7 травня 2015 року, якоюна ЛЕО покладено зобов'язання постачати електроенергію на непідконтрольну української влади територію Луганської області.

Реклама:

За даними "ЛЕО", гроші за поставлену електроенергію збираються на НКТ в повному обсязі структурами, створеними представниками незаконних збройних формувань.

При цьому компанія неодноразово зверталася до Кабміну з проханням скасувати покладене зобов'язання, оскільки ще з липня 2016 року втратила можливість здійснювати там господарську діяльність у зв'язку зі збройним захопленням своїх активів.

"Через відсутність коштів на рахунках ЛЕО вже ввело триденний робочий тиждень, зіткнулося з неможливістю закупівлі ПММ для забезпечення паливом оперативно-виїзних бригад, з відсутністю витратних матеріалів для проведення поточних ремонтів на лініях електропередач", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, станом на 1 січня 2017 року борг ЛЕО перед "Енергоринком" становив близько 4,7 млрд гривень. Споживачі заборгували компанії близько 5,4 млрд гривень, з них понад 80% - борг НКТ.

Як відомо, у грудні 2016 року "Луганське енергетичне об'єднання" заявило про плани відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв вирішити проблему з боргами перед ЛЕО.

Однак, як заявляють у компанії, вирішення цього питання так і не відбулося.

В середині січня в ЛЕО знову заявили, що з 23 січня почнуть відключати від електропостачання бюджетні організації та установи Луганської області.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: