Гройсман обіцяє "розрулити" питання з боргами перед ЛЕО

П'ятниця, 9 грудня 2016, 11:00

Прем'єр-міністр обіцяє вирішити проблему з боргами перед ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання".

Про це він заявив під час "Години Уряду " у Верховній Раді.                          

"Ми по ЛЕО вже мали катастрофічну проблему. Тоді ми її вирішили. Ми "розрулили" це питання і провели всі необхідні заходи для проведення розрахунків", - сказав Гройсман, відповідаючи на питання нардепа від БПП Віталія Курила.

За словами прем’єра, зараз таж сама позиція.

Реклама:

"Знову накопичують борги, не сплачують ні копійки. Тому і виникають такі проблем", - наголосив очільник Уряду.

Гройсман запевнив, що ця проблема знаходиться "в полі його зору".

"Шукаємо варіанти, яким чином це вирішити", - сказав прем'єр.

Як відомо, у грудні 2016 року ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" планувало відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Раніше у ЛЕО повідомили, що початок опалювального сезону в Сєвєродонецьку і Лисичанську, найбільших містах на території Луганської області, контрольованої урядом України, знаходиться під загрозою зриву.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, встановила для ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" "нульовий" алгоритм.

Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Раніше, директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай заявив, що з 2014 року непідконтрольні райони Луганщини щомісяця споживають електроенергію на суму 300 млн грн.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Росія виступає проти розгляду будь-яких механізмів щодо здійснення виплат Україні за водопостачання в окуповану частину Луганської області.

"Я дуже детально розказав, у чому проблеми з постачанням води, що винна у цьому дійсно російська сторона, яка не хоче йти на будь-які механізми, не хоче йти на те, щоб Луганськ реально платив гроші, які, ми знаємо, там реально збираються з людей, з різних підприємців. І це теж було нашим спільним з нашими німецькими і французькими друзями питаннями", - сказав Клімкін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: