Суд зобов'язав "Нафтогаз" повернути спірний газ "Укрнафті" - ЗМІ

Вівторок, 2 серпня 2016, 18:38

Київський апеляційний господарський суд відмовив НАК "Нафтогаз України" в скарзі на ухвалу суду, яке зобов'язало передати ПАТ "Укрнафта" 2 млрд куб. м газу з підземних сховищ.

Про це повідомляє OilNews.

Згідно з позовом НАК, новою обставиною є факт відсутності між "Укрнафтою" і "Укртрансгазом" (дочірнє підприємство "Нафтогазу") договору на зберігання зазначеного в рішенні суду від 2011 році обсягу газу.

Суд першої інстанції прийшов до висновку, що обставина, на яку вказує "Нафтогаз", була відомо суду при розгляді цієї справи.

Реклама:

Таким чином, на думку суду, представлена "Нафтогазом" заява про перегляд судового рішення не містить відомостей про наявність нових обставин, які не були враховані судом при вирішенні спору.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Державну фіскальну службу прийняти в якості податкової застави ПАТ "Укрнафта" 2 млрд куб. м газу, видобутого ще в 2006 році.

Нагадаємо, представник ДФС від 3 червня передав "Укрнафті" близько 2 млрд куб. м газу, вилучивши його з підземного сховища газу, яке управляється "Укртрансгазом".

Рішення виконавчої служби про вилучення ресурсу стало несподіванкою для НАК "Нафтогаз України". 7 червня держхолдинг заявив, що акт про його передачу фіктивний.

Пізніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що ініціює проведення засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", на розгляд якого винесе директиву для менеджменту "Укрнафти" щодо відмови від використання цього газу.

У той же час глава "Укрнафти" Марк Роллінс наполягав на тому, що зазначені 2 млрд куб. м газу необхідно передати в заставу ДФС для подальшої реалізації і погашення боргу "Укрнафти" з податків.

Як повідомлялося раніше, "Укрнафта" подала до Господарського суду Харківської області 6 позовних заяв з проханням зобов'язати харківські фірми виплатити заборгованість в розмірі 7,59 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: