"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" хоче стягнути з пов'язаних з Коломойським компаній 7,6 мільярда

Понеділок, 1 серпня 2016, 14:35

Компанія "Укрнафта" подала до Господарського суду Харківської області 6 позовних заяв з проханням зобов'язати харківські фірми виплатити заборгованість в розмірі 7,59 млрд грн.

Про це передають "Українські новини".

Як зазначено, позови подані до "Прикарпаттянафотрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН". Всі позови були подані в першій половині липня. Їх розгляд запланований на 1-3 серпня.

Зокрема, "Укрнафта" подала в суд два позови з проханням стягнути з ТОВ "Торговий дім "Прикарпатянафтотрейд" 1,32 млрд грн і 487,76 млн грн (сумарно 1 811,419 млн гривень).

Реклама:

Компанія просить суд стягнути з ТОВ "Котлас" 2,7 млрд грн, з ТОВ "Галнафта" - 1,32 млрд грн, з ТОВ "Техтрейд Груп" - 1,1 млрд грн, з ТОВ "Гарант-УТН" - 648, 66 млн грн.

Дана заборгованість цих п'яти компаній сформувалася за відвантажену, але не повністю оплачену сиру нафту, яка була реалізована на аукціонах "Укрнафти" в березні-серпні 2015 року.

По частині з цих позовів (виходячи з інформації, опублікованої станом на 1 серпня) третьою особою до справи залучена Українська міжбанківська валютна біржа (УМВБ), на майданчику якої проходять аукціони компанії з продажу сирої нафти.

У лютому 2016 Державна Фіскальна служба почала досудове розслідування за підозрою в штучному формуванні дебіторської заборгованості "Укрнафти".

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, власниками зазначених в судових рішеннях компаній є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд дол з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: