АМКУ шукає на авіаринку порушників економічної конкуренції

Середа, 6 квітня 2016, 13:02

Антимонопольний комітет України досліджує ринки внутрішніх і міжнародних авіаперевезень та супутніх послуг на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, АМКУ вивчає як дотримується законодавство:

- при наданні та анулюванні Державіаслужбою прав на експлуатацію частот для виконання міжнародних рейсів;

Реклама:

- при допуску найбільшими аеропортами України суб'єктів господарювання на ринки послуг з наземного обслуговування повітряних суден;

- при забезпеченні посадки, зльоту повітряних суден, зокрема, отримання авіакомпаніями тимчасових інтервалів (слотів) на приліт і виліт рейсів у найбільших аеропортах.

Крім того, АМКУ вивчає питання надання аеропортами авіакомпаніям понижуючих коефіцієнтів до аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів, а також перевіряє обґрунтованість тарифів на надання послуг автоматизованого бронювання авіаквитків.

"У разі наявності проблемних питань або інформації за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції на цих або інших пов'язаних з авіаційними перевезеннями ринках, просимо звертатися в комітет з відповідними заявами, пропозиціями і матеріалами", - наголошується в прес-релізі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!