Саакашвілі оцінив втрати бюджету від олігархів у 5 мільярдів доларів

Неділя, 6 грудня 2015, 16:17

Глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі оцінює втрати українського бюджету від дій корупційних схем у 5 млрд доларів.

Про це він сказав на антикорупційному форумі в Одесі, написала на своїй сторінці в Facebook головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик.

Саакашвілі заявив, що 2,2 млрд доларів український бюджет "недоотримує в результаті дії занижених тарифів на вантажні перевезення, основний вигодонабувач - Ринат Ахметов".

За його словами, ще 2,5 млрд доларів становить борг Ігоря Коломойського перед державою по "Приватбанку" і "Укрнафті".

Реклама:

"Близько 700 млн - схеми Мартиненка (ОПЗ, ОГХК, Енергоатом, СхідГЗК), 240 млн – втрати "Укрспирту" (бенефіціаром Саакашвілі назвав депутата від "Народного фронту" Андрія Іванчука – Ред.)", - заявив голова ОДА.

Крім того, зазначив Саакашвілі, втрати від реалізації контрафактного бензину становлять 250 млн доларів.

"Втрати від корупції в "Центренерго", "Укргідро", "Укренерго" оцінюються в 200 млн доларів. ЗТМК, "Сумихімпром" і газові активи Фірташа - близько 500 млн доларів. Це вже понад 5 млрд доларів", - підсумував він.

Разом з тим Саакашвілі не згадав прізвище представника президентської команди Ігоря Кононенка - першого заступника глави  фракції БПП, якого раніше також звинувачували у корупції.

При цьому на питання Саакашвілі "Хто має нести відповідальність за все це?" на екрані під час його презентації з'явилося зображення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Як відомо, раніше Саакашвілі заявив, що має намір озвучити корупційну схему, за якою з державних компаній щорічно крадуть 120 000 000 000 гривень.

Губернатор повідомив, що має намір розповісти про це на засіданні антикорупційного форуму в Одесі, а потім - у Верховній Раді із зазначенням імен і цифр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: