Кабмін схвалив законопроект, яким пропонується повернути техогляд для легкових авто

Четвер, 10 грудня 2015, 12:55

Кабінет міністрів схвалив законопроект "Про введення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами європейського союзу", яким пропонується введення з 2019 року обов'язкового технічного огляду для легкових авто.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Законопроектом також пропонується запровадити обов’язковий технічний огляд для вантажівок з 2015 року, з 2017 року для автобусів, а для мотоциклетної техніки з 2022 року.

Крім того проектом пропонується імплементувати норми 14 актів законодавства ЄС: 9 актів - згідно з Угодою про асоціацію та 5 - системно з ними пов’язаних, що врегульовують такі питання: допуск до ринку перевезень; організація громадських перевезень, соціальний захист; робочий час та час відпочинку водіїв, застосування тахографів; підтримання рівня професійної компетентності водіїв; застосування обмежувачів швидкості.

Реклама:

Раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що Мінінфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів у тому вигляді, у якому він був раніше.

"Буде розподілений вантажний рух, пасажирський нелегковий рух і пасажирський легковий. Щодо перших двох у ЄС значно жорсткіші безпекові правила щодо зчеплення", - сказав він.

"Техогляд, якщо технічних засіб новий, вийшов від виробника, то він п'ять років їздить, а вже через п'ять років необхідні регулярні перевірки", - заявив Пивоварський.

За словами міністра, перевірки можна буде пройти на СТО, станція нестиме відповідальність.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!