Кононенко: Ринок землі з 1 січня не запрацює

Вівторок, 3 листопада 2015, 13:26

Ринок землі з 1 січня 2016 року, швидше за все, не запрацює - мораторій на продаж землі буде продовжений.

Про це повідомив у Верховній Раді заступник голови фракції Блок Петра Порошенка Ігор Кононенко, передає "ЛІГА.net".

За його словами, на сьогодні в парламенті зареєстровано низку законопроектів про ринок землі.

"Якщо ми не проголосуємо, що з 1 січня нічого не зміниться. Тому що в законі прописано, що мораторій не припиняється, якщо не прийнято закон про ринок землі. Тому, по суті, нічого не зміниться", - сказав він.

Реклама:

За його словами, фракції коаліції згодні, що необхідно прийняти закон про ринок землі.

"Ми готові підтримувати продовження мораторію з конкретним терміном, але в цьому законопроекті ми повинні прописати необхідність прийняти закон про ринок землі та конкретні терміни", - зазначив він.

Кононенко додав, що це питання буде відпрацьовувати аграрний комітет.

На питання, про які терміни йде мова, Кононенко зазначив: "Є пакет законопроектів, які треба прийняти, щоб запрацював ринок землі. Це закон про ринок землі, окремий закон про мінімальну вартість землі, щоб власників паїв не обманювали. Закон про прозорий кадастр. Можливо, фахівці напрацюють ще якісь законопроекти, необхідні для того, щоб ринок землі активно запрацював".

За його словами, потрібно прописати терміни, в які ми все це приймемо.

"Можливо, на це буде потрібно шість місяців, може, дев'ять, а може, й рік. Практика показує, що в парламенті такі чутливі законопроекти обговорюються досить довго. Я вважаю, що шість місяців - це більш реальний термін", - сказав Кононенко.

На уточнююче запитання, чи запрацює ринок землі з нового року, Кононенко відповів: "З 1 січня? Це неможливо. Але навіть якщо ми нічого не проголосуємо, у нас з 1 січня мораторій буде автоматично продовжений".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: