МВФ погіршив прогноз для економіки Росії на 2015 рік

Вівторок, 29 вересня 2015, 10:11

МВФ переглянув у бік погіршення свої економічні прогнози для Росії.

Про це ТАСС повідомили обізнані джерела.

За даними співрозмовників, в новій прогнозно-аналітичній доповіді фонду, підготовленій до його річних зборів, передвіщається скорочення російської економіки в поточному році на 3,8% ВВП і в майбутньому - на 0,6%.

Наприкінці липня, коли фахівці МВФ проводили черговий щорічний огляд економіки РФ, йшлося про спад в 3,4% в 2015 році і про зростання на 0,2% в 2016 році.

Реклама:

З іншого боку, в квітні, коли представлявся перший орієнтовний прогноз на нинішній рік, в ньому також називалася цифра в мінус 3,8%.

Коливання оцінок фонду фахівці пов'язують, насамперед, з двома недавніми хвилями зниження цін на нафту на світових ринках.

Що стосується інфляції, нинішнього року МВФ очікує її в Росії на рівні 15,8%, а в майбутньому - 8,6%. У фонді цей показник розраховують за власною методикою - в середньому за рік, а не "грудень до грудня", як прийнято в Росії. По суті це означає, що до кінця майбутнього року МВФ очікує помітного зниження інфляції в Росії.

Нові прогнози МВФ загалом співзвучні оцінкам російської влади. Банк Росії 11 вересня оголосив, що чекає в нинішньому році спаду економіки на 3,9-4,4% ВВП, а в майбутньому - на 0,5-1,0% ВВП.

Раніше Мінекономрозвитку РФ дещо погіршило свій прогноз щодо падіння ВВП в 2015 році - до 3,6% з 3,3%.

Офіційно нова прогнозна доповідь МВФ повинна бути представлена 6 жовтня. Теоретично включені в неї показники ще можуть бути трохи скориговані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!