Екс-чиновник НБУ відхрещується від "виведення" мільйонів Котвицького

Понеділок, 28 вересня 2015, 10:59

Екс-директор департаменту реєстрації та ліцензування НБУ Леонід Антоненко відхрещується від допомоги виведення з країни 40 мільйонів депутата від "Народного фронту" і бізнес-партнера міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігоря Котвицького.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Антоненко, коментуючи блог депутата БПП Сергія Лещенка.

Сегодня узнал от г-на Сергій Лещенко, что я отвечал в Нацбанке за финансовый мониторинг. И что якобы я уволился из-за то...

Posted by Leonid Antonenko on 25 сентября 2015 г.

"Сьогодні дізнався від Сергія Лещенка, що я відповідав в Нацбанку за фінансовий моніторинг. І що нібито я звільнився через те, що рекомендував особам, відповідальним за фінмоніторинг, випустити з країни сумнівні гроші політичного діяча", - написав він.

Реклама:

За словами Антоненка, до фінмоніторингу він не мав відношення.

"Лещенку та іншим хочу нагадати, що я займався питаннями прозорості банківської системи та до фінмоніторингу не мав ніякого відношення", - уточнив екс-банкір.

Крім того, Антоненко зазначив, що виступав за реформу системи реєстрації кредитів від нерезидентів, так як дехто, включаючи політичних діячів, навчилися використовувати в своїх інтересах порочне коло безвідповідальності, створене цією системою.

"Через те, що реформа ця була провалена, я і пішов з Нацбанку", - написав він.

Нагадаємо, раніше в блозі на "УП" Лещенко написав, що депутат від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігор Котвицький незаконно вивів з України понад 40 млн доларів.

За його словами, після отримання згоди "Ощадбанку" виведення могло заблокувати київське управління Нацбанку, однак добро дав начальник профільного департаменту Леонід Антоненко, після чого гроші покинули межі України.

На думку Лещенка, саме це потім стало реальною причиною звільнення Антоненко.

Нагадаємо, в середині вересня Котвіцький раптом "згадав" про незадекларовані раніше 970 млн гривень і вніс їх в свою декларацію за 2014 рік. На думку Лещенка, мова йде про ті самі виведені з України гроші.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: