Біржі США завершили торги в мінусі

Вівторок, 1 вересня 2015, 09:53

Американські фондові індекси в понеділок завершили торги в мінусі на тлі очікувань інвесторами підвищення базової відсоткової ставки в США.

Про це повідомляє "Прайм".

Промисловий індекс Dow Jones впав на 0,69% і становив 16528,03 пункту, індекс широкого ринку S & P 500 опустився на 0,84% до 1972,18 пункту. Високотехнологічний NASDAQ знизився на 1,07% і становив 4776,51 пункту.

У п'ятницю заступник голови Федеральної резервної системи США Стенлі Фішер визнав, що нестабільність, що почалася в Китаї, поставила питання щодо стану економіки США.

Реклама:

Крім того, Фішер відзначив, що біржова волатильність зробить вплив на рішення ФРС щодо ставки.

Тим не менш, заступник голови фінансового регулятора повідомив, що ФРС має вагомі дані на користь підвищення ставки у вересні, але поки немає визначеності. На ухвалення рішення у регулятора є ще більш ніж два з половиною тижні, вказав Фішер.

Інвестори також чекають публікації в п'ятницю даних щодо ринку праці США за серпень. Для підвищення ставки регулятору потрібна впевненість, що економічне зростання в США прискорюється, інфляція наближається до цільової позначки в 2%, а безробіття в країні падає. Дводенне засідання ФРС США відбудеться 16-17 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!