Ринки Європи завершили місяць максимальним зниженням за чотири роки

Вівторок, 1 вересня 2015, 09:35

Європейський фондовий ринок впав у понеділок і завершив місяць максимальним зниженням з 2011 року.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 знизився 31 серпня на 0,1% - до 362,79 пункту. За місяць в цілому він впав на 8,5%.

Індекс найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 опустився в понеділок на 0,5%, німецький DAX - на 0,4%, французький CAC 40 - 0,5%. Британські біржі були закриті в понеділок у зв'язку з офіційним вихідним днем.

Реклама:

За підсумками серпня британський FTSE 100 продемонстрував найзначніше падіння з травня 2012 року - на 6,7%, DAX втратив майже 9,5%, CAC 40 - 8,5%. Для французького та німецького ринків падіння було максимальним із серпня 2011 року.

Представники ФРС, що брали участь в щорічному симпозіумі американського ЦБ в Джексон-Хоул 27-29 серпня, дали зрозуміти, що висока волатильність фондових ринків і проблеми китайської економіки не змінили планів Федрезерву щодо збільшення базової процентної ставки цього року.

Багато хто з представників ФРС зазначили триваюче поліпшення ситуації на ринку праці, а також стійкість зростання американської економіки.

Заступник голови ФРС Стенлі Фішер дав зрозуміти, що очікує поступового прискорення інфляції, що підвищило очікування підйому ставки Федрезервом.

Відповідно до котирувань ф'ючерсів на рівень базової ставки, імовірність її підйому на засіданні у вересні оцінюється трейдерами в 39%. Ще 26 серпня така ймовірність оцінювалася лише в 26%.

Споживчі ціни в єврозоні в серпні зросли на 0,2% в річному вираженні, як і в попередні два місяці. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували уповільнення інфляції до 0,1%.

Вартість акцій італійської нафтогазової компанії Eni збільшилася на 1,5%. Eni повідомила про відкриття родовища газу в Середземному морі біля узбережжя Єгипту, яке може виявитися одним з найбільших у світі.

Папери французького оператора мобільного зв'язку Iliad SA опустилася на 4,6% на заяві компанії про зростання конкуренції на внутрішньому ринку.

Ціна акцій RWE AG впала на 4,4% після повідомлень одного з акціонерів компанії, німецького міста Ессен, про можливе зниження дивідендів цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: