Кредитори продовжили термін погашення бондів "Укрексімбанку" на три місяці

Понеділок, 27 квітня 2015, 20:11

АТ "Укрексімбанк" вдалося домовитися з кредиторами про реструктуризацію своїх євробондів на 750 млн доларів, термін погашення за якими наступає 27 квітня.

Таке рішення було прийнято на повторних зборах власників євробондів 27 квітня, йдеться в повідомленні банку. 

"За результатами конструктивного діалогу та ефективної роботи з інвесторами, яка проводилася керівництвом "Укрексімбанку" за підтримки Мінфіну, у рамках загального процесу управління зовнішнім боргом державного сектора, відповідно до домовленостей України з МВФ, обіг облігацій з терміном погашення в квітні 2015 року продовжено на три місяці - до 27 липня 2015 року. Відповідне рішення було прийнято кваліфікованою більшістю голосів на зборах власників єврооблігацій банку 27 квітня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, це тримісячне подовження строку погашення облігацій необхідне для затвердження та оформлення довгострокового рішення, спрямованого на досягнення максимального балансу між інтересами держави, інвесторів та банку, що сприятиме стабільності банківської системи та підтримці економіки України.

Реклама:

Як повідомлялося, 21 квітня "Укрексімбанк" запропонував власникам своїх єврооблігацій на 750 млн доларів з терміном погашення 27 квітня 2015 року перенести погашення 50% основної суми боргу на квітень 2019 року, решти суми - розбити на рівні піврічні платежі з жовтня 2019 року по квітень 2022 року.

Одночасно банк запропонував підвищити процентну ставку за облігаціями до 9,625% річних із 8,375%, що діють в даний час.

Експерти називали запропоновані банком умови реструктуризації адекватними і прогнозували, що кредитори їх підтримають, що дозволить банку уникнути дефолту і не заважати подальшим переговорам України з реструктуризації єврооблігацій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: