Україна відкрила доступ європейським спостерігачам на об’єкти ГТС

П'ятниця, 13 лютого 2015, 20:04

ПАТ "Укртрансгаз" забезпечив спостерігачам Європейської Комісії доступ до об’єктів ГТС, в тому числі, до газовимірювальних станцій, для проведення моніторингу транспортування природного газу територією України.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Окрім організації фізичного доступу на об’єкти української ГТС, "Укртрансгаз" розпочав щоденну передачу представникам моніторингової місії ЄК інформації щодо заявок на транспортування російського газу для європейських споживачів, фактичних обсягів надходження газу в Україну та фактичних обсягів транспортування газу для ЄС та України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення про створення такої системи інформування було ухвалено 30 січня на робочій зустрічі "Нафтогазу" та "Укртрансгазу" з представниками асоціації операторів газотранспортних систем Європи, в продовження попередньої домовленості з Європейською комісією. Щоденну передачу даних започаткували 2 лютого.

Європейська комісія вживає заходів для створення системи постійного моніторингу газу на території України.

Реклама:

"З цією метою ЄК разом з ENTSOG та Укртрансгазом впроваджує механізм моніторингу для забезпечення прозорісті даних щодо обсягів газу, який надходить і виходить з України та постачається споживачам ЄС", - повідомляє прес-служба.

"Забезпечення безперешкодного доступу представників Європейської комісії до об’єктів ГТС та даних - найкраща демонстрація нашого прагнення до прозорості. Ми забезпечуємо надійне постачання російського газу територією України європейським споживачам", - заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів додав, що співпраця з європейськими спостерігачами та щоденний обмін даними з європейськими організаціями, яким довіряють, допоможе європейським споживачам бути впевненими в надійності української газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: