Ціни на нафту тримаються поблизу шестирічних мінімумів

Четвер, 29 січня 2015, 09:16

Ціни на нафту тримаються поблизу шестирічних мінімумів, тому що запаси нафти в США піднялися до рекордного рівня.

Про це пише "Рейтер".

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,13 до 48,60 долара за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,03 до 44,42 долара.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 8,9 мільйона барелів до 406,73 мільйона барелів - максимального обсягу з початку ведення статистики в 1982 році, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA) в середу.

Реклама:

"Ринок очікує подальшого зростання запасів і зниження котирувань, оскільки НПЗ починають профілактичні роботи і знизять завантаження потужностей", - йдеться у звіті ANZ.

Аналітики також відзначають більш повільне зростання споживання нафти в Китаї.

"Зв'язок між ВВП Китаю і зростанням попиту на нафту в 2014 році продовжувала слабшати четвертий рік поспіль у міру скорочення впливу стимулюючих заходів 2009 року. Ми очікуємо повільного зростання промислового виробництва і пов'язаних з ним інвестицій в 2015-2016 роках", - написали про Китай аналітики Wood Mackenzie.

Аналітики Energy Aspects вважають, що Китай поступово переходить до більш помірного економічного зростання, який вимагає менше нафти.

"Споживання нафти в Китаї стане більш економним, тому зростання попиту сповільниться до 0,2-0,3 мільйона барелів на добу в порівнянні з прогнозами, що перевищують 0,5 мільйона", - йдеться у звіті Energy Aspects.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!