Лавров заявив, що російські компанії гнобили і Азаров, і Тимошенко

Середа, 21 січня 2015, 12:23

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що російські компанії "і в кращі часи мали серйозні проблеми, працюючи в Україні".

Про це він сказав під час прес-конференції у середу, відповідаючи на запитання, що на території України нібито почастішали нападки на російські компанії.

Журналіст "Інтерфаксу" зокрема згадала Лукойл, Транснефть і Роснефть.

"Російські компанії і в кращі часи мали серйозні проблеми. Ми багато разів і з урядами Азарова і Тимошенко ставили питання про дискримінаційне, часом рейдерське ставлення до наших компаній, і ці питання висіли роками. Більшість з них так і не вирішилася", - заявив Лавров.

Реклама:

"Але з іншого боку, я коли розмовляю зі своїми товаришами і з України в тому числі (які володіють цими темами), є розуміння в кінцевому рахунку, що українці і росіяни це найбільш логічні партнери. Є досвід спільної роботи, є також досвід вирішення проблем, - додав він.

Лавров пообіцяв, що Росія на рівні держави буде надавати всіляку підтримку російським компаніям в Україні.

Глава МЗС РФ також закликав "плекати і нарощувати ті паростки взаємодії в економічній сфері, які зараз пробиваються за підсумками домовленостей президентів Путіна і Порошенко. Перш за все, в енергетиці, це газ вугілля, електрика".

"Треба цю практику розвивати, в тому числі стимулюючи відновлення економічних зв'язків між південним сходом і рештою України, зміцнювати фундамент спільного проживання у своїй країні і, по ходу справи, коректуючи ідеї, які президент Порошенко висловлював у розвиток мінських домовленостей про особливий статус, в тому числі економічному цих регіонів. і чим щільніше буде ця економічна подушка, тим простіше будуть домовлятися і з політичних питань спільної держави ", - заявив Лавров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!