Молдавська ГРЕС готова продавати електроенергію Одеській області

Четвер, 18 грудня 2014, 10:01

Молдавська ГРЕС готова продавати Одеській області електроенергію по 5,5 - 5,8 цента за кВт/год.

Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця, пише "УНІАН".

Як пише видання, при цьому він додав, що зараз "намагаються напряму укласти контракт на закупівлю електроенергії з МолдГРЕС".

"Ціна, яка пропонується, - 5,5-5,8 цента за кіловат/годину. В принципі, цілком нормальна ціна на сьогоднішній день", - сказав Палиця.

Реклама:

Він також зазначив, що вирішення подібних питань не є компетенцією ОДА та ПАТ "Одесаобленерго".

Як зазначив директор Південної енергосистеми "НЕК "Укренерго" Анатолій Козлов, в Україні склалася важка ситуація - на сьогоднішній день в цілому по країні 29 енергоблоків теплової генерації є аварійними і простоюють.

"Це - потужність 4,3 тис. МВт. З цих 29 теплових блоків 20 блоків простоюють у зв'язку з відсутністю палива. Поки не почнуться регулярні поставки вугілля, буде така чехарда", - сказав Козлов.

Як відомо, 8 грудня енергопостачальна компанія ПАТ "Одесаобленерго" розробила і ввела конкретні, узгоджені з керівництвом області та міста, графіки аварійних відключень для економії споживаної електроенергії.

В них передбачено погодинне відключення за сімома чергами, тривалість кожної - 2 години. У більшості випадків добова тривалість відключень становитиме 4 години, в деяких мікрорайонах Одеси - 6 годин. Аналогічно - в населених пунктах області.

Дані тимчасові графіки будуть діяти в регіоні до спеціального розпорядження Міненерговугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: