Турчинов хоче продати майно ДУСі

Вівторок, 18 листопада 2014, 11:37

Голова Верховної ради Олександр Турчинов наполягає на необхідності реалізації майна, що належить Державному управлінню справами.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє прес-служба ВР.

"Державному управлінню справами (ДУС), створеному за часів президентства Кучми, було передано величезну кількість матеріальних ресурсів. У віданні ДУСі перебуває не тільки величезна кількість дач, маєтків, резиденцій, а й величезні земельні активи, підприємства, у тому числі, сільськогосподарські, і навіть Житомирський лікеро-горілчаний завод. Реалізація майна, що належить ДУС, сприятиме поповненню державного бюджету", - зазначив Турчинов.

На його переконання, все це лягало тягарем на державний бюджет, оскільки резиденції і дачі треба обслуговувати, ремонтувати, утримувати, а в України, яка воює, не вистачає ресурсів.

Реклама:

Спікер парламенту підкреслив, що в усіх цивілізованих країнах чиновники отримують заробітну плату, і не мають жодних привілеїв, а в Україні мають бути "одна, максимум дві" державні резиденції для проведення "міжнародних прийомів".

"Більше - це ненормально. Це не відповідає ані економічним умовам країни, ані здоровому глузду", - додав Турчинов.

Голова ВР також повідомив, що під час виконання обов’язків Глави держави він підписав указ, яким прискорюється порядок позбавлення цього майна - або шляхом продажу на конкурсах, або шляхом передачі за призначенням профільним міністерствам і відомствам. За його словами, це дозволить поповнити державний бюджет, зважаючи на те, що, зокрема, елітні дачі збудовані у престижних місцях під Києвом.

"І навіть зараз попит на них буде величезний", - сказав він.

Водночас Турчинов зауважив, що "на превеликий жаль, замість реалізації об’єктів відбувалася їх інвентаризація".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: