Ціна на нафту зросла до 99,45 долара

Середа, 17 вересня 2014, 14:32

Ціни на нафту Brent ростуть в ході торгів у середу після призупинення видобутку на лівійському родовищі Sharara і переробки на НПЗ в Ез-Завії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс".

Зростання цін також підтримує зроблена у вівторок заяву голови Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) про можливе скорочення квот на видобуток нафти на 2015 рік.

WTI фіксує двотижневий максимум в очікуванні даних про товарні запаси вуглеводнів в США, які є найбільшим споживачем нафти в світі.

Реклама:

Листопадові ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на 0,40 доларів (0,40%) - до 99,45 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,01 долара (0,01%) - до 94,87 долара за барель.

Поставки нафти з родовища Sharara призупинені, до закриття видобуток становив близько 250 тис. барелів на добу.

ПЗ Zawiya, який отримував сировину з цього родовища, закрито два дні тому, заявив Bloomberg в середу представник лівійської влади.

За оцінками опитаних Bloomberg аналітиків, запаси нафти в США впали минулого тижня на 1,5 млн барелів, до 357,1 млн барелів, запаси бензину - на 425 тис. барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!