У Росії долар встановив новий історичний максимум через війну в Україні

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:24

Долар встановив новий історичний максимум до рубля, перевищивши 37 рублів.

Про це пише "ИТАР-ТАСС".

Як повідомляється, причина - загострення кризи в Україні. При спаді геополітичної напруженості рубль, навпаки, має шанс на невелике укріплення, упевнені аналітики, але про 30 рублів за долар варто забути.

На Чиказькій біржі, де торгуються ф'ючерси на рублі, курс долара в 2015 році оцінюють в 41 рубль, в 2019-му - в 51 рубль.

Реклама:

З ранку на Московській біржі курс долара виріс на 26 копійок в порівнянні з рівнем закриття попереднього дня до 37,015 рубля.

Євро зміцнився до рубля на 30 копійок до 48,72 рубля. Так дорого долар не коштував ніколи. Колишній історичний максимум був зафіксований 3 березня 2014 на рівні 37,0005 рубля.

Причиною різкого ослаблення російської валюти, як і на початку березня, стало загострення геополітичної напруженості навколо України.

Загострення ситуації в Україні супроводжується ослабленням євро щодо долара, це теж тисне на рубль, вказали аналітики "ВТБ Капіталу".

Курс євро до долара тримається на рівні 1,317 доларів за євро, це мінімум з вересня 2013 року. У такій ситуації євро зростає до рубля не так стрімко, як долар. До попередніх максимумів на рівні 51,2 рубля євро потрібно добрати ще 2,7 рубля.

Бівалютний кошик - орієнтир для Центробанку - зараз торгується на рівні 42,15 рубля і не досяг верхньої межі коридору - 44,4 рубля.

Тому Банк Росії не підтримує рубль інтервенціями.

"Тобто рубль залишається в діапазоні з режимом вільного плавання і може продовжити ослаблення в разі збереження геополітичних ризиків", - додав аналітик "ВТБ Капіталу" Максим Коровін.

За більшістю прогнозів аналітиків, курс долара до рубля на кінець 2014 року буде нижче поточних рівнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!