Кабмін схвалив впровадження спецрахунків для водоканалів

П'ятниця, 29 серпня 2014, 11:41

Уряд України схвалив впровадження рахунків із спецрежимом використання для підприємств централізованого водопостачання та водовідведення для здійснення розрахунків за спожиті енергоносії, а також платежів за зобов'язаннями перед МФО.

Про це повідомив Мінрегіонбуд з посиланням на віце-прем'єр-міністра - главу Мінрегіонбуду Володимира Гройсмана, відповідний проект закону, розроблений міністерством, затверджений на засіданні уряду в середу.

"На ці рахунки надходитиме плата за водопостачання та водовідведення: кошти на такому рахунку розподілятимуться виключно за встановленими нормативами, з нього не можливо буде стягнути кошти, зупинити проведення операцій. Саме з цих рахунків водоканали будуть розраховуватися за спожиті енергоносії та сплачувати за міжнародними позиками", - цитується в повідомленні Гройсман.

При цьому він зазначив, що впровадження таких спецрахунків дозволить забезпечити стабільні платежі з боку водоканалів.

Реклама:

Гройсман також нагадав, що в даний час рахунку зі спеціальним режимом використання, які уповноважено обслуговувати ПАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ), вже впроваджені в сфері теплопостачання.

Як повідомлялося, в лютому 2012 року Верховна рада прийняла закон, яким зобов'язала підприємства теплокомуненерго та водоканали використовувати спецрахунки для розрахунків в рамках інвестпрограм.

Кабінет міністрів постановою №750 від 9 жовтня 2013 уповноважив обслуговувати такі спецрахунки Ощадбанк і підконтрольний уряду АБ "Укргазбанк" (Київ).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!