Росія обіцяє бюджетникам Криму підвищений аванс

Понеділок, 7 квітня 2014, 15:14

Виплата підвищених пенсій жителям Криму і Севастополя провадиться повністю у відповідності з графіком, а бюджетники вже 15 квітня отримають аванс, також збільшений на 25%.

Про це повідомив віце-прем'єр РФ Дмитро Козак на нараді у глави уряду, передає "РИА Новости".

Як наголошується, пенсії жителям Криму і Севастополя нараховуються тепер в рублях, при цьому їх планується поступово збільшити до середньороссійского рівня. Вже з 1 квітня пенсії підвищуються на 25% за рахунок доплат, які фінансуються з федерального бюджету РФ.

З 1 травня розмір доплати становитиме 50%, з 1 червня - 75% і з 1 липня - 100% від призначеної пенсії. Аналогічний порядок поширюється на зарплати бюджетникам.

Реклама:

"Що стосується пенсій, то четвертого числа почалися виплати. Заявка на квітень з виплати пенсій в Республіці Крим становить 4,17 млрд рублів, профінансовано 1,918 млрд рублів, майже 2 млрд рублів, за ці три дні доставлено поштою одержувачам пенсій на 643 млн рублів. Досить непоганий темп, йде за графіком", - сказав Козак.

Він додав, що по Севастополю заявка з урахуванням підвищення на 25% становить 954 млн рублів, до сьогоднішнього дня виплачено 304 млн рублів пенсій.

"Що стосується заробітних плат бюджетників, то 15 квітня аванс прийнято рішення виплатити збільшений на 25% від базових зарплат, які зараз є, а до кінця місяця буде перерахунок у відповідності з тим графіком, тими рішеннями, які були прийняті в Криму. Загалом усі системи життєзабезпечення на сьогоднішній день працюють у нормальному режимі, поки великих проблем не виникає", - повідомив Козак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: