Китай виділить 5 мільярдів на освоєння Далекого Сходу

П'ятниця, 11 квітня 2014, 13:38

Державний банк розвитку Китаю готовий виділити 5 млрд доларів на проекти з розвитку Далекого Сходу.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на Мінcхідрозвитку.

Глава Мінcхідрозвитку Олександр Галушка провів зустріч з главою CDBC Чжен Чжіцзе. Сторони погодили першочергові завдання спільних проектів.

Мова йде про створення територій випереджаючого розвитку на Далекому Сході, фінансуванні розвитку інфраструктури, виконання довгострокових інвестпроектів на Далекому Сході.

Реклама:

"Крім того, сторони домовилися про регулярні особисті контакти та інтенсифікацію двосторонніх відносин", - зазначає Мінcхідрозвитку.

"У свою чергу Росія готова взяти на себе товарні потоки з країн АТР до Європи в рамках пропозиції керівництва Китаю з відродження Великого шовкового шляху", - зазначив Галушка.

"У сучасному глобальному світі відродження Шовкового шляху - це формування між Азією і Європою сучасних, економічно вивірених, транспортних коридорів, які несуть в собі те ж призначення, що й шлях.

У цьому зв'язку економічно раціональною підставою для відродження Шовкового шляху є підтримка країнами АТР російських проектів у сфері транспорту, які сьогодні реалізує наша країна. Зокрема, реконструкція Транссибірської і Байкало-Амурської магістралей, а також будівництво їх дублерів", - підкреслив Галушка.

За його словами, на ці цілі уряд Росії вже виділив 18 млрд доларів. Йде робота по з'єднанню Транссибу з Транскорейською магістраллю, будують дамби і мости, включаючи міст через Амур, нові порти і аеропорти.

"Говорячи про морський Шовковий шлях, особливо хотів би відзначити проект Північного морського шляху, у якого є значні конкурентні переваги порівняно з традиційним морським шляхом, що з'єднує Європу та Азію. Так, наприклад, витрати на доставку вантажу з Шанхаю в Роттердам в середньому скорочуються на 25% порівняно з шляхом через Суецький канал", - уклав глава Мінcхідрозвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!