"Заблокований" Мінагропрод лякає згубними наслідками для галузі

Понеділок, 27 січня 2014, 13:28

Приміщення Мінагропроду, як і раніше, зайняте протестувальниками: працівників допускають у кабінети, лише щоб забрати особисті речі.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Мінагропроду.

У відомстві наголосили, що "силове захоплення приміщення Міністерства аграрної політики та продовольства України повністю дестабілізувало його роботу".

Згідно з повідомленням Мінагропроду, під загрозою у зв'язку з неможливістю працівників міністерства виконувати посадові обов'язки - координація постачань продовольства за кордон, відвантажень борошна Аграрним фондом для хлібопекарських підприємств країни.

Реклама:

Крім того, зазначає міністерство, студенти та викладачі аграрних вищих навчальних закладів, роботу яких координує департамент науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій, не зможуть вчасно отримати стипендії та зарплати.

Постраждають через блокування роботи міністерства і фермери: за словами директора вищезгаданого департаменту Сергія Кадигроба, "повністю паралізовано роботу комісій з розподілу коштів для підтримки фермерських господарств".

"Цього року виділено майже 30 млн грн на підтримку фермерських господарств. Проте ми не зможемо вчасно направити ці гроші фермерам, а вони не зможуть провести посівну кампанію", - сказав Кадигроб.

Як повідомлялося, протестувальники в ніч із 23 на 24 січня зайняли будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства України, розташовану на Хрещатику в Києві.

За словами представника мітингувальників, приміщення зайнято з метою обігріву людей та облаштування медпункту. Він також повідомив, що "всі зали міністерства опечатано, ніякої шкоди майну не заподіяно".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!