Мінрегіону потрібно 16 мільярдів, щоб не підвищувати комуналку

Середа, 9 жовтня 2013, 14:30

Замість підвищення тарифів для населення уряд України розглядає можливість залучення інвестицій для зниження собівартості комунальних послуг.

Про це повідомив на брифінгу міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник , передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Як повідомляється, Темник зазначив, що на сьогоднішній день населення платить 70 % собівартості комунальних послуг.

"Але необхідно не підвищення тарифів, а зниження собівартості за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій. Це зараз основне завдання, яке відпрацьовується в міністерстві. Приймаються відповідні рішення щодо можливості залучення інвестицій. Особливо ми сподіваємося на ті напрацювання, які були, по залученню коштів від світових фінансових організацій. Зараз ми відпрацювали можливість залучення близько 16 млрд гривень у модернізацію підприємств", - сказав він.

Реклама:

Міністр зазначив, що така модернізація дозволить на 30%, а може бути, і більше відсотків знизити собівартість. У такому випадку, за його словами, питання підвищення тарифів для населення буде знято.

Нагадаємо, Світовий банк у своїй оцінці поточної ситуації в економіці України порадив уряду протягом п'яти років підняти на 55 % тарифи на послуги ЖКГ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!