HTC скорочує виробництво смартфонів

Середа, 23 жовтня 2013, 11:32

Тайванський виробник смартфонів HTC зупинив роботу як мінімум однієї з чотирьох головних виробничих ліній, на якій випускалося від 20% загального обсягу продукції.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на Reuters.

Як повідомляє видання, скорочення виробництва пов'язане з падінням продажів продукції HTC, яке негативно позначилося на обсязі грошового потоку.

На думку тих, хто розповів пресі про реорганізацію виробництва в HTC, обсяг випуску скоротиться на 1 млн смартфонів на місяць, у той час як загальна потужність виробництва становить 4,5 млн пристроїв на місяць.

Реклама:

У травні на полицях магазинів з'явилася остання версія пристроїв HTC флагманської серії One, і якщо тоді продажі йшли активно, то на початку літа вони зійшли нанівець. Вже в червні продажі виявилися на 26,4% нижче, ніж роком раніше.

Тайванський вендор так і не зумів повернутися в топ-5 найбільших виробників мобільних девайсів, залишаючись далеко позаду своїх головних конкурентів - компаній Apple і Samsung Electronics.

Третю чверть поточного року HTC завершила з першим за всю історію квартальним збитком у розмірі 2,97 млрд тайваньських доларів, або близько 101 млн доларів.

Виручка компанії впала на 33% щодо 2012 року і склала 47 млрд тайваньських доларів, або близько 1,6 млрд доларів.

Одне з джерел Reuters зазначило, що грошовий потік HTC дрібніє, і компанії терміново необхідно щось зробити, щоб вендор знову міг генерувати грошові кошти в потрібному обсязі.

Представники компанії заперечують факт скорочення виробництва, при цьому відмовляючись давати детальні коментарі з даного питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: