"Нафтогаз" пролонгував двохмільярдний кредит Газпромбанку

Вівторок, 1 жовтня 2013, 16:35

НАК "Нафтогаз України" пролонгувала кредит на 2 мільярди, раніше залучений у російського Газпромбанку.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко, передає "ІнтерфаксУкраіна".

"Ми пролонгували під держгарантії... Сподіваємося, що на наступному сесійному тижні у другому читанні юридично оформимо цю можливість", - сказав він.

Бондаренко уточнив, що хоча законопроект про надання держгарантій за даним кредитом прийнятий лише в першому читанні, пролонгація кредиту Газпромбанку є вже доконаним фактом.

Реклама:

Як стало відомо, Газпромбанк, який надав у 2012 році НАК "Нафтогаз України" кредит на два мільярди доларів під 8,5% річних з погашенням 24 червня 2013, висловив готовність продовжити термін користування цими коштами за умови додаткового забезпечення кредиту держгарантіями.

Верховна рада 19 вересня в першому читанні проголосувала за внесення змін до закону про державний бюджет на 2013 рік, дозволивши надати державні гарантії за зобов'язаннями "Нафтогазу України" перед Газпромбанком.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошувалося на необхідності продовження користування кредитними коштами Газпромбанку у зв'язку з дефіцитом оборотних коштів "Нафтогазу".

Нагадаємо, "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: