"Одесаобленерго" оскаржить штраф АМКУ в 100 мільйонів

Середа, 4 вересня 2013, 11:31

ПАТ "Одесаобленерго" не згодна зі штрафом Антимонопольного комітету в розмірі 100 мільйонів гривень і має намір оскаржити його.

Про це йдеться в заяві компанії, передає "Інтерфакс-Україна" .

Як наголошується в заяві, виплата штрафу в зазначеному розмірі неможлива без залучення довгострокового кредиту, що, в свою чергу, заблокує нормальну роботу компанії.

"Більше того, призупинить реконструкцію та будівництво електричних мереж, необхідних для розвитку інфраструктури Одеси та Одеської області. Також значно ускладнить розрахунки за куплену ПАТ "Одесаобленерго" електроенергію", - йдеться в документі.

Реклама:

У компанії очікують отримання повного тексту рішення АМКУ (на сайті цього відомства оприлюднена лише його резолютивна частина) для ретельного вивчення, проведення юридичного та технічного аналізу.

"Після цього будуть представлені як вичерпні доводи, так і документи, інформація, що не були вивчені при розгляді справи. Вони підтверджують відсутність порушення антимонопольного законодавства та ущемлення інтересів споживачів з боку ПАТ "Одесаобленерго", - наголошується в заяві.

"Одесаобленерго" вживає всіх можливих заходів для стовідсоткового задоволення заяв замовників, не допущено жодного випадку відмови у приєднанні до мереж. Оформлення технічних умов та положень договорів здійснювалося з урахуванням всіх пропозицій замовників і досягнення взаємної згоди з організаційно - фінансових і технічних питань, йдеться в документі.

Нагадаємо, АМКУ в кінці серпня 2013 оштрафував енергопостачальну компанію ПАТ "Одесаобленерго" на 100 млн гривень за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з видачі технічних умов для приєднання електроустановок до мереж підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: