АМКУ оштрафував "Одесаобленерго" на 100 мільйонів за монополію

Четвер, 29 серпня 2013, 18:43

Антимонопольний комітет України оштрафував на 100 млн. грн. публічне акціонерне товариство "Енергопостачальна компанія Одесаобленерго" за зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Комітет встановив, що компанія займала монопольне становище на ринку послуг з видачі технічних умов для приєднання (збільшення приєднаної потужності) електроустановок замовників до електричних мереж "Одесаобленерго".

"Дозвільні документи на виконання проектних та будівельно-монтажних робіт, пов’язаних з реалізацією технічних умов на приєднання до електричних мереж, мають понад 250 суб’єктів господарювання,  що діють в Одеській області.

Реклама:

Відтак зазначені послуги могли б надаватися на конкурентних засадах. Проте Товариство включало до технічних умов вимогу стосовно набрання їх чинності тільки за умов укладення договору про реалізацію технічних умов з Енергопостачальною компанією", - пояснюють в АМКУ.

Такі дії  "Одесаобленерго" визнані відомством зловживанням монопольним становищем. "Це призвело до обмеження конкуренції на ринках проектних та будівельно-монтажних робіт, пов’язаних з реалізацією технічних умов, та ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку", - наголошується у повідомленні.

Комітет зобов'язав підприємство усунути порушення у двомісячний строк з дня отримання рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: