До ради директорів Bank of Cyprus увійшли 6 росіян та українців

Середа, 11 вересня 2013, 12:06

Шість росіян і українців, які володіють великими депозитами в Bank of Cyprus, були обрані до нової ради директорів банку.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Financial Times.

Зокрема, заступником голови став президент московської девелоперської групи "Інсігма" Михайло Чічікашвілі. Рішення акціонерів банку ще має бути схвалене ЦБ країни.

Згідно з рішенням уряду і ЦБ Кіпру, що пішли на поступки "трійці" кредиторів - Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ, всі вклади понад 100 тисяч євро піддалися "стрижці" на 47,5%. Натомість вкладники отримали акції банку. Частина депозитів була заморожена, щоб запобігти масову втечу капіталу. У той же час ці вкладники отримали гарантії з виплати відсотків.

Реклама:

Частина мінорітатрних акціонерів залишила зал засідання достроково, влаштувавши акцію протесту поряд з будівлею банку. Власники акцій вимагають прозорості, а також пояснень, чому ціна паперів банку впала за останній рік в 100 разів.

Крім того, ряд акціонерів стверджує, що збори є незаконним, оскільки аудитори з KPMG не змогли укластися в термін до 31 серпня, щоб надати звіт про фінансовий стан справ у банку.

Кредитори обіцяють скасувати введену в березні заборону на рух капіталу з банку після того, як кредитна організація вирішить питання з "поганими боргами", виданими місцевим компаніям під час буму нерухомості на острові в 2000-і роки.

Нагадаємо, Bank of Cyprus разом з Laiki Bank опинився на межі краху під час кіпрської кредитної кризи 2012-2013 років. Рух капіталів з ​​банків було заморожено, а великі вкладники втратили майже половину коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: