"Альфа Груп" закрила угоду з купівлі "дочки" Bank of Cyprus

П'ятниця, 18 квітня 2014, 20:34

Міжнародний консорціум "Альфа Груп", контролюючий Альфа-Банк, 17 квітня закрив операцію з Bank of Cyprus Group про купівлю 99,77% акцій українського Банку Кіпру, а також кредитного портфеля, виданого групою українським позичальникам, за 202,5 ​​мільйона євро.

Згідно прес-релізу фінустанов, супровід угоди здійснював Альфа-Банк, ціна виявилася на 10% нижче, ніж при першому оголошенні про досягнення угоди про продаж наприкінці січня цього року.

Bank of Cyprus уточнює, що з вказаної суми 102,5 млн євро вже отримані, а решта 100 млн євро повинні бути перераховані до кінця березня 2015 року.

Плани наших акціонерів залишаються незмінними: подальше зростання і зміцнення банківського бізнесу в Україні, в тому числі шляхом неорганічного зростання. Придбання Банку Кіпру повністю відповідає цим завданням", - цитується в прес-релізі головний керуючий директор Альфа-Банку Рушан Хвесюк.

Реклама:

"Для Альфа-Банку супровід угоди з придбання Банку Кіпру - це не перший досвід M&A і, сподіваюся, не остання угода в цьому році", - сказав президент фінустанови Олександр Луканов.

Альфа-Банк заснований в 1993 році. АВН Ukraine Limited, яка входить до міжнародного консорціуму "Альфа Груп", до кінця березня 2014 року сконцентрувала 100% акцій Альфа-Банку.

За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 січня 2014 року Альфа-Банк займав 11 місце - 29,293 млрд гривень, Банк Кіпру - 67 місце - 2,601 млрд гривень серед 180 діючих у країні банків.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: