"Лукойл" має намір вкласти 81,5 мільйона в "Карпатнафтохім"

Середа, 11 вересня 2013, 09:52

Нафтова російська компанія "Лукойл" має намір інвестувати 81,5 мільйона доларів в реалізацію семи інвестиційних проектів на ТОВ "Карпатнафтохім".

Про це йдеться в повідомленні українського підприємства, передає "Інтерфакс-Україна".

У поточному році, зокрема, заплановано реконструкцію систем теплопостачання на суму 2,4 млн доларів.

На 2014 рік заплановано реалізацію проектів щодо збільшення переробки газової сировини до 35 тис тонн на місяць із застосуванням газової сировини (ШФЛУ - широкої фракції легких вуглеводнів) вартістю 9,3 млн доларів і впровадженню системи пожежогасіння та пожежної сигналізації за 0,7 млн доларів.

Реклама:

На 2014-2015 роки заплановано до реалізації комерційний проект з модернізації установки вінілхлориду - мономерного ( ВХМ ) вартістю 8,7 млн ​​доларів, впровадження комплексної системи забезпечення безпеки (8,4 млн доларів) і проекти ІТЗ (інформаційно- технічного забезпечення) вартістю 22 млн доларів.

Реконструкцію установки етилену для збільшення частки газової сировини в структурі переробки до 100 % вартістю 30 доларів проведуть в 2015 році.

Як повідомлялося, "Лукойл" відновив виробництво поліетилену на "Карпатнафтохімі".

ТОВ "Карпатнафтохім", велике нафтохімічне підприємство, створене  29 жовтня 2004 на базі потужностей ВАТ "Оріана". Його засновниками виступили ЗАТ "Лукор" (Калуш Івано - Франківської обл.) з часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди) - 76%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!