Українці налаштувались на великі покупки і бояться безробіття

П'ятниця, 23 серпня 2013, 15:00

Споживчі настрої українців, після погіршення в червні на 0,5 пункту, покращилися в липні на 6,4 пункту, до 89,1.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зростання індексу споживчих настроїв сталося, перш за все, за рахунок істотно кращих очікувань розвитку економіки протягом найближчого року, а також стрибка індексу доцільності великих покупок", - вказується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, індекс доцільності робити великі покупки зріс відразу на 10,7 пункту - до 88, тоді як інфляційні очікування погіршилися на 7,7 пункту - до 182,8.

Реклама:

Крім того, посилилися побоювання українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань у липні додав 2,4 пункту до 126,4.

Погіршилися в липні також очікування щодо динаміки безробіття: відповідний індекс досяг рівня 136,2, що на 6,9 пункту більше, ніж у червні.

"Гарна погода і очікування рекордного врожаю на тлі стабілізації ситуації в промисловості підштовхнули споживчі настрої. Водночас громадяни продовжують не довіряти економічній політиці, високо оцінюючи і ризики", - коментують ситуацію в GfK Ukraine.

Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни, в ході якого опитуються 1 тис осіб у віці від 15 до 59 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: