Кауфман і Ахметов борються за Platinum Bank - ЗМІ

П'ятниця, 5 липня 2013, 09:41

На купівлю 52-го за розміром активів Platinum Bank претендує чотири інвестори: група СКМ Ріната Ахметова, компанія Vertex одеського бізнесмена Бориса Кауфмана, російський "Альфа банк" і "Дельта банк".

Про це повідомило три джерела, пише Forbes.

"Пропозиції за цими чотирма офферами 130-150 млн доларів", - говорить близький до процесу переговорів банкір.

СКМ і Vertex запропонували за банк близько 150 млн доларів, "Альфа банк" оцінив конкурента в 130 млн доларів, власник "Дельти" Микола Лагун пропонував близько 120 млн доларів.

Реклама:

За словами представника продавця, покупцем стане або СКМ або Vertex. Два незалежних один від одного джерела, знайомих з ходом переговорів, стверджують, що з більшою ймовірністю нинішні акціонери віддадуть перевагу пропозиції Кауфмана.

Як відомо, Platinum Bank створений в 2006 році за участю Horizon Capital, який планував вийти з цього проекту максимум через 5 років.

Зараз у Horizon Capital 45% акцій, у East Capital - 24%, 18% - у менеджменту банку, 5% - у IFC, і 4% - у FPP Asset Management, ще 4% розподілені серед дрібних акціонерів.

Власники Platinum Bank, одного з лідерів беззаставного споживчого кредитування, шукають покупця на 100% акцій фінустанови з початку 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!